Ursulinen Mechelen: “Djellza kwam vandaag niet naar school”

Djellza B., het met uitwijzing naar Kosovo bedreigde meisje, is donderdag niet naar school gegaan. Dat is vernomen bij de Ursulinen in Mechelen. Haar advocaat diende intussen opnieuw beroep in bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen. Hij is ontevreden met uitspraken van staatssecretaris Francken.

jdb

“Er was de suggestie dat Djellza misschien naar school zou komen om zich te laten oppakken. Ze is vandaag niet op school geweest. We hebben ook niets meer van haar gehoord”, zegt Ingeborg De Cooman, communicatieverantwoordelijke voor de inrichtende macht.

Volgens de school zou er duidelijk in een omzendbrief vermeld staan dat er tijdens de onderwijstijd in principe niemand mag worden opgepakt. “Ook zou de politie, als zij op school zou komen, discreet zijn en vooraf de directie inlichten, maar we hebben niets gehoord”, aldus De Cooman.

Vernietigd

De advocaat van de familie, Maurice Mandelblat, zegt ook geen contact meer te hebben gehad met Djellza. Voorts verklaarde hij maandag nog dat hij bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV) beroep heeft ingediend tegen het recente uitwijzingsbevel.

Hij hekelt ook de communicatie van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) van de afgelopen dagen. “In de acht bevelen waarover hij spreekt verzwijgt hij dat het bevel van 2012 vernietigd is door de RvV”, klinkt het.

© Wim Hendrix

“De motivatie in verband met de opvoedingsverantwoordelijkheid van de ouders hield niet stand. De nieuwe, opnieuw negatieve beslissing uit 2014, gebruikte andere motieven. De Dienst Vreemdelingenzaken haalde de oorspronkelijke motivatie dus niet meer aan. Maar nu wordt dat argument opnieuw boven gehaald. De pers wordt gemanipuleerd en de publieke opinie misleid met een geannuleerde motivatie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen