Hicham El Mzairh over de relschoppers in Brussel: “Jullie behoren niet tot de Marokkaanse gemeenschap, jullie horen tot de ‘gemeenschap van eikels’”
Volledig scherm
Hicham El Mzairh over de relschoppers in Brussel: “Jullie behoren niet tot de Marokkaanse gemeenschap, jullie horen tot de ‘gemeenschap van eikels’” © rv / Belga

Politicus Hicham El Mzairh: “Jullie behoren niet tot de Marokkaanse gemeenschap, jullie horen tot de ‘gemeenschap van eikels'”

“Jullie behoren niet tot de Marokkaanse gemeenschap, jullie horen tot de ‘gemeenschap van eikels’.” Dat zegt de Antwerpse politicus Hicham El Mzairh (41) na de rellen in Brussel van zaterdagavond en de onlusten in andere steden, zoals Genk. “De relschoppers hebben gewacht op een moment om  toe te slaan, met voetbal had dat helemaal niets meer te maken.”

114 reacties

  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Dit was gewoon om de politiemacht van ons land te provoceren zodat die nu veel kritiek krijgt. De schuld ligt bij de relschoppers die van een feest een beestenboel maakten. Als die zich hadden gedragen dan was de politie nooit nodig geweest. Hun enige doel is ons land kapot krijgen door onrust en verdeeldheid te zaaien onder de machthebbers...
  • Leo Rombouts

    6 jaar geleden
    Praat voor de vaak
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    Het zijn gewoon complete bendes die met elkaar communiceren. Betogen oke, dan tegen de minkukels van de politiek. Maar laat de hardwerkende mens die probeert voor zijn toekomst te zorgen ,met rust. Als dat bij de Marokanen gebeurt beginnen ze discriminatie te roepen. Nou hun discrimineren de Europeanen. Het wordt tijd dat die bendes keihard en genadeloos worden aangepakt. En verbieden van gezichtbedekking ze moeten herkenbaar blijven.
  • Bart Ongena

    6 jaar geleden
    Dat het schandalig is, daar is iedereen overeens, en dan zeggen ze weeral vreemden. Maar een doorsnee Marokkaan is een goed mens net als een doorsnee Belg. En ik heb liever Marokkanen en Turken en andere mensen van vreemde orgisene dan vele Belgen want bij onze Belgen scheelt er ook het een en ander, en dat is bij alle culturen en volkeren zo. Maar wie slecht is en over de schreef gaat moet gestraft worden of het nu een Belg of Marokkaan of van een ander land.
  • Paul Van Hooland

    6 jaar geleden
    Waar zaten de federale rijkswacht te paard , waar waren onze para comandos en het leger ? Van Hooland Paul