Venezolanen betogen massaal tegen president Maduro

In de straten van de Venezolaanse hoofdstad Caracas hebben vandaag honderdduizenden mensen betoogd. Er was een massale door de oppositie georganiseerde demonstratie tegen president Nicolas Maduro en een kleinere bijeenkomst van aanhangers van de president.
AFP or licensors
De oppositie vulde de straten van de hoofdstad caracas.

Volgens de oppositie waren er meer dan een miljoen mensen op de betoging tegen de president. President Maduro zelf dreef de spot met de betoging en zei tegen een groep van zijn aanhangers dat er slechts 30.000 mensen aanwezig waren. Hij noemde de betoging ook een couppoging.

Duidelijk was in elk geval dat de betogers verschillende grote straten in Caracas vulden. De betogers riepen dat de regering ging vallen en velen van hen droegen Venezolaanse vlaggen met zich mee.

De oppositie wil met de manifestatie druk uitoefenen op de kiescommissie om een referendum toe te laten over de afzetting van president Maduro. Ze wil ook de komende weken de druk op de ketel houden en wil nog grote manifestaties organiseren.

Het ongenoegen in Venezuela is groot omdat er al een tijd schaarste is in de winkels en allerlei basisproducten niet verkrijgbaar zijn. Het land is in grote mate afhankelijk van de olie-inkomsten en door de dalende olieprijzen zijn die flink teruggevallen. Uit peilingen blijkt dat een groot deel van de bevolking de linkse president Maduro weg wil. Hij is sinds april 2013 aan de macht en zijn termijn loopt normaal gezien tot 2019.

Meest gelezen