© VTM

Opnames van ‘Familie’ verhuizen van Boortmeerbeek naar Lint

De opnames van de VTM-serie ‘Familie’ gebeuren vanaf de zomer 2018 in gloednieuwe faciliteiten in de AED Studios in Lint. De huidige studiofaciliteiten in Boortmeerbeek beantwoorden niet meer aan de noden van vandaag. De productie van ‘Familie’ wordt overgedragen van TvBastards, het intern productiehuis van MEDIALAAN, aan Zodiak Belgium, een onafhankelijk productiehuis dat in Lint is gevestigd. Dat maakt MEDIALAAN, het moederbedrijf van VTM, woensdag bekend in een persbericht.

De VTM-soap trekt gemiddeld meer dan 800.000 kijkers per aflevering en kent het best bekeken seizoen van de laatste tien jaar. MEDIALAAN en Zodiak Belgium zullen vanaf nu samen verder schrijven aan dit succesverhaal en zullen de komende jaren zowel in mensen, inhoud als in infrastructuur investeren, luidt het.

In de AED studios in Lint wordt 2.400 vierkante meter aan studio’s ingericht, met ook nieuwe montagecellen en loges. De hele cast en crew van ‘Familie’, zowat 90 mensen, verhuizen in de zomer van 2018 naar de nieuwe thuishaven. Tot de zomer wordt de langstlopende Belgische soapserie (sinds 30 december 1991 op VTM) nog opgenomen in Boortmeerbeek.

De investering in “Familie” zal onder andere gebeuren via het tax shelter systeem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER