© Action Images via Reuters

Ontnuchtering voor Goffin na stunt tegen Nadal: Belg krijgt pandoering van Dimitrov

David Goffin (ATP 8) heeft op de ATP Finals in Londen geen vervolg kunnen breien aan zijn knappe zege tegen Rafael Nadal van afgelopen maandag. Onze landgenoot kreeg in zijn tweede match op het officieuze wereldkampioenschap een flinke bolwassing van de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 6). Het werd maar liefst 6-0, 6-2. Goffin is echter nog niet uitgeschakeld, maar nu moet hij wel zijn volgende match tegen Dominic Thiem (ATP 4) winnen.

md

David Goffin had flink wat vertrouwen getankt in zijn openingswedstrijd van Groep A tegen Rafael Nadal. Hij versloeg de nummer één van de wereld met 7-6, 6-7 en 6-4 en kon zich woensdagnamiddag al plaatsen voor de halve finales van de ATP Finals als hij Dimitrov in twee sets kon verslaan. Makkelijker gezegd dan gedaan, want van de zeven matchen tegen Bulgaar kon Goffin in het verleden maar eentje winnen.

“Hij bezit een paar slagen die het me altijd moeilijk maken”, klonk het vooraf voorzichtig bij Goffin. En de vrees van de Luikenaar werd al gauw werkelijkheid. Van bij het eerste punt greep Dimitrov onze landgenoot bij de keel. De nummer zes van de wereld sloeg agressiever, preciezer,harder en verfijnder dan Goffin. En dat resulteerde in een potje eenrichtingsverkeer. Goffin, met ingetapete knie, moest lijdzaam toezien hoe hij zowel op zijn service als op die van Dimitrov geen schijn van kans maakte. Ook al omdat de beste tennis-Belg aller tijden nooit zijn normale niveau haalde. De sterke service die Nadal maandag zo’n pijn deed, bleef achterwege. Ook in de rally’s maakte Goffin simpelweg te veel onnodige fouten. En als onze landgenoot dan eens een paar knappe slagen combineerde, botste hij telkens weer op een weergaloos antwoord van de Bulgaar. Na amper 28 minuten stond een droge 6-0 op het scorebord.

Ook in de tweede set kreeg het publiek in de O2 Arena een potje eenrichtingsverkeer voor de kiezen. Dimitrov ging meteen door de opslag van een moedeloze Goffin en stoomde door naar 3-0. Pas in het tiende game van de wedstrijd slaagde Goffin erin om op het scorebord te geraken: 3-1. Een mentale opsteker die zorgde voor een stijging van het niveau van de Belg. Maar de opflakkering kwam te laat. De Beckham van Bulgarije (lees hier zijn portret) was niet van plan om de riante voorsprong uit zijn handen te laten glippen. Bij een 5-2 in de tweede set ging hij voor de tweede keer door de opslag van Goffin. 6-0, 6-2. Stevige cijfers na amper 1 uur en 14 minuten.

Dimitrov bekende na afloop dat hij een goede dag had. “Er zijn van die dagen dat alles wat je aanraakt in goud verandert. Dit was zo’n dag. Ik bewoog goed, ik las het spel goed. Ik geloofde in mijn slagen en speelde zeer intuïtief. Vooraleer ik het goed en wel besefte was de wedstrijd voorbij.”

© AFP

Dimitrov, die ook zijn eerste wedstrijd won van Dominic Thiem, mag zich al opmaken voor de halve finales. Die halve finale is ook nog mogelijk voor David Goffin, maar dan moet hij vrijdagavond (21u) zijn laatste groepswedstrijd wel winnen van zijn Oostenrijkse vriend. Thiem speelt later op de dag nog tegen Pablo Carreno Busta, die in de plaats komt van de geblesseerde Rafael Nadal. In de andere groep kon Roger Federer (ATP-2) zich als eerste al plaatsen voor die halve finales.

Herbeleef de wedstrijd hier fase per fase.

© Action Images via Reuters

© Action Images via Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Masters