© BELGA

Zuhal Demir over #metoo: “Het ligt niet aan uzelf”

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) roept alle slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag op om naar buiten te komen met hun verhaal. “Ik ben blij dat het taboe is doorbroken.” Zo reageert ze voor het eerst na het uitbreken van de zaak-Bart De Pauw.

evdg

Sinds het nieuws rond televisiemaker Bart De Pauw bekend raakte, kreeg Tele-Onthaal opvallend meer oproepen over grensoverschrijdend gedrag. De voorbije dagen kwamen er gemiddeld 9,25 binnen, dat is een verdrievoudiging. “De cijfers tonen duidelijk iets aan”, zegt staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA). “We gaan samenzitten met de mensen van Tele-Onthaal om alle cijfers te analyseren en te bekijken hoe we dit verder aanpakken.”

“Spreek erover”

“Ik vind het heel positief dat veel slachtoffers zijn rechtgestaan en hierover zijn beginnen praten, het taboe is doorbroken.” reageert ze voor het eerst na het uitbreken van de zaak-Bart De Pauw. “Maar ik wil benadrukken dat die klachten in alle sereniteit moeten worden bekeken. En ook vooral uit de spotlights moeten blijven, in belang van de slachtoffers.”

Demir geeft nog een duidelijke boodschap mee: “Praat met vertrouwenspersonen of preventieadviseurs. Leg klacht neer. En denk vooral niet dat het aan uzelf ligt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer