© STVV

VIDEO. Roland Duchâtelet: “Overname is zeer goede zaak voor STVV”

De familie Duchâtelet is niet langer eigenaar van STVV. Alle aandelen worden overgenomen door het Japanse bedrijf DMM.com, dat zo de Truiense traditieclub in handen krijgt. Roland Duchâtelet, die jarenlang de sterke man was op Stayen, heeft intussen samen met zijn partner Marieke Höfte een afscheidsinterview gegeven. “De overname door DMM.com is een zeer, zeer goede zaak voor STVV”, klinkt het.

tomas

LEES OOK: Elf vragen over de Japanse overname van STVV

Wat al een tijdje in de lucht hing, werd woensdagmiddag tijdens een persconferentie officieel bekendgemaakt: STVV komt volledig in Japanse handen. Onlinebedrijf DMM.com neemt alle aandelen over van Roland Duchâtelet en diens partner Marieke Höfte. Zij waren niet aanwezig op de persconferentie, maar gaven intussen wel een afscheidsinterview aan het clubkanaal ST TV.

“Voor mij was het Belgische voetbalverhaal eigenlijk al afgelopen toen ik in 2015 vertrok bij Standard”, aldus Duchâtelet. “Maar omdat toenmalig voorzitter Bart Lammens niet succesvol was geweest in het verkopen van de club, hebben wij opnieuw gedepanneerd. En we zijn blij dat we dat gedaan hebben. Maar intussen is er met DMM.com een degelijke partner gevonden. We hebben de tijd genomen om hen te leren kennen en dat is allemaal goed verlopen. Uit ervaring weet ik dat Japanners betrouwbare en ernstige mensen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat deze overname een zeer, zeer goede zaak is voor STVV.”

“De mensen die zij naar hier brengen, zijn ook echte voetbalkenners. Eén van hen heeft in Argentinië gevoetbald, dat is toch niet iedereen gegeven”, gaat Duchâtelet verder. “Daarbovenop zijn ze door de activiteiten van DMM.com ook erg bekend met de media. Dat is een fantastische combinatie die heel belangrijk is voor een voetbalclub.”

Infrastructuur

De voetbalclub STVV komt dan wel in Japanse handen, maar Stayen blijft wel eigendom van de familie Duchâtelet. “Wij verhuren aan STVV. Daarover zijn al afspraken gemaakt. Intussen blijven we ook verder investeren in het complex”, weet Höfte. “Ik denk dat die samenwerking ook in de toekomst heel goed zal verlopen”, vult Duchâtelet aan.

Laatste boodschap

Afsluiten doen Duchâtelet en Höfte met een laatste boodschap aan de Truiense fans. “Ik denk dat ze ervan mogen uitgaan dat STVV het zeer goed zal blijven doen”, aldus Höfte, waarop haar partner afsluit met: “Wij halen play-off 1!”.

Aangeboden door onze partners