© blg

Dit is er aan de hand met prins Laurent

Prins Laurent neemt alle kritiek heel persoonlijk en is geveld door stress. Dat zei Laurents advocaat en vertrouwenspersoon Pierre Legros op Koningsdag. Daarmee doorbreekt de advocaat het stilzwijgen rond de mysterieuze ziekte van de prins. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Een goedlachse prinses Claire (43) was een opvallende gaste op de viering van Koningsdag, woensdag in Brussel. Nadat ze zich eerst had afgemeld, liet ze maandag het paleis weten alsnog te ­komen. Laurent – officieel nog steeds ziek – bleef zoals aangekondigd thuis. Vragen van fans en journalisten over haar echtgenoot wimpelde Claire af. Het enige wat ze kwijt wilde, is dat het “goed, goed” gaat met hem.

De broer van koning Filip is al drie maanden van de radar verdwenen. Premier ­Michel (MR) zou hem half september ter verantwoording roepen over waarom hij zonder toestemming van de regering een verjaardagsfeestje van het Chinese leger had bijgewoond. Maar met een doktersbriefje ontsnapte hij aan de bolwassing. De eerste ­minister noch het paleis weet tot vandaag niet wat er aan de hand is met de prins.

“Dat valt onder het medisch geheim”, herhaalde Laurents advocaat en vertrouwensman Pierre Legros woensdag. Geconfronteerd met de opmerking dat eraan getwijfeld wordt of de prins écht ziek is, wilde de raadsman toch toelichting ­geven. “Hij neemt alle kritiek heel persoonlijk en is geveld door stress.”

Laurent moet binnenkort zijn activiteitenlijst van 2018 opstellen en dreigt een deel van zijn dotatie te verliezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER