© Annemie Vandeput

G-voetballers van Recreas Alken in het nieuw

Zopas kregen de g-voetballers van Recreas Alken een nieuwe trainingsuitrusting. Daarvoor kreeg de club steun van Cera

Annemie Vandeput

Recreas Alken club vindt het belangrijk dat personen met een beperking niet alleen passief kunnen supporteren voor een bepaalde club, maar dat ze vooral de mogelijkheid krijgen om actief te kunnen voetballen. Het doel is niet louter winnen, maar iedereen moet de kans krijgen van op ieders maat, behoeften en mogelijkheden te kunnen trainen, wedstrijden en tornooien te spelen.

Het G-voetbal reikt echter verder dan enkel en alleen voetballen. "Wij zien het ook als een middel tot integratie, als een middel tot ontplooiing van onze gasten op velerlei vlakken", klinkt het bij de club. "Sporten biedt hen de mogelijkheid om beter te integreren in de maatschappij en om hun zelfbeeld te verhogen. Zij leren zelfstandiger te zijn en omgaan met sociale regels."

Ook Ceravindt dat kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheden moeten hebben om deel te nemen, onder welke vorm dan ook, aan het maatschappelijk gebeuren. Een club met meer dan 50 spelers heeft dan ook niet altijd de financiële middelen om hun spelers een volledige clubuitrusting te bezorgen. "Maar met steun van Cera konden wij onze spelers uitrusten met een nieuwe trainingsuitrusting. Onze spelers zullen er weer picobello uitzien tijdens de wekelijkse trainingsmomenten!"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer