Direct naar artikelinhoud
Opinie

Vargasss92 kan een moeilijke doelgroep van achtergestelde jongeren bereiken. Waarom zou je hem intimideren?

Tim Driesen.Beeld rv

Tim Driesen is creatief directeur bij Bringme. @mrTimp op twitter

Rellen in het centrum van Brussel. Weeral. Genoeg voor politie en overheid om met spierballen te rollen. Begrijpelijk. Straffe taal, want de relschoppers moeten worden gestraft. Natuurlijk. 'De social media celebrity Vargasss92 moet betalen!' Wablief?

Ik denk dat het Sven Gatz was die het idee opperde. Hoe dom.

Ik begrijp de frustratie en ik walg even hard van het zinloze geweld. Maar als je een beetje doordenkt, zou je zien dat je met Vargasss92 goud in handen hebt. Voor politici in dure kostuums en politie in gevechtsuitrusting mag deze jongen er dan uitzien als uitschot, voor zijn 600.000 Instagram-volgers is hij een held. Zou je hetzelfde reageren als de opname van een videoclip met Stan Van Samang uit de hand loopt?

Vargasss92 kan wat de overheid niet kan: een heel moeilijke doelgroep van achtergestelde jongeren bereiken

Vargasss92 kan wat de overheid niet kan: een heel moeilijke doelgroep van achtergestelde jongeren bereiken. Met één 'snap' kan hij honderden jongeren samenbrengen. Beeld je eens in hoeveel goeds ce mec kan doen als je zijn invloed positief kunt gebruiken. Waarom zou je hem intimideren, waarschijnlijk achter de gesloten deuren van de politiecel stevig aanpakken en hem voor de kosten van de rellen laten opdraaien?

Die jongen mag dan populair zijn, geld heeft hij niet. Gebruik hem voor wat hij wel heeft: de aandacht van de tieners die in Brussel voor miserie zorgen. Wat een krachtig signaal zou het zijn als hij als werkstraf iets positiefs kon doen in de stad! En als hij terug naar Brussel komt, help hem met een vergunning in plaats van hem op te wachten met een waterkanon.

Instagram-ster Vargasss92.Beeld BELGA