BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Groen stelt "welvaartsgarantie" voor als alternatief voor basisinkomen

PolitiekDe partij Groen wil dat iedereen op termijn kan beslissen hoeveel hij of zij werkt. De groenen willen een "welvaartsgarantie" invoeren die garandeert dat iedereen een voldoende hoog inkomen heeft, ook wanneer iemand minder wil of kan werken. Dat voorstel is zaterdag op een partijcongres in Anderlecht goedgekeurd.

73 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Dit idee is uitvoerbaar,maar de machtigen van de wereld willen geen OBI,want dan hebben ze geen controle meer over de burger (lees,macht over de burger). Het moet wereldwijd uitgewerkt worden,zeggen dat hier geen geld voor is,is een fabel. De 8 rijksten ter wereld hebben zoveel als de armste helft van de wereld...maar 'er is geen geld'.
  • JOHAN Goossens

    6 jaar geleden
    da van die werknemer en ambtenaar gelijk is niet meer dan normaal (dat zullen de ambtenaars wel niet graag horen)heb aan de staat "gewerkt " dus nie zeveren he mannen
  • Leon Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    Was dit nu een programma van 'Klein,klein kleutertje...'met een exotische Tante Terry die voorlas uit de Fabeltjeskrant? Denken ze nu echt bij Groen! dat de Vlaamse burger debiel geworden is?
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Hoeveel zou Almaci, Calvo en Van Besien maandelijks verdienen ?. Ook 1500€ per maaand.
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    verschil is Ramon Simon dat in coöperatieve bedrijven iedereen die ontvangt ook evenveel WERKT en niet kiest of hij een volldige dagtaak uitboert of een paar uurtjes meedraait als hij er goesting in heeft