Sofira Begam werd in haar oog gebeten bij een poging tot verkrachting.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofira Begam werd in haar oog gebeten bij een poging tot verkrachting. © De Freine

Onze reporters bij Rohingya-slachtoffers: "Ze rukten mijn kind
uit mijn armen en gooiden het levend in het vuur"

Nog elke dag stranden Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Onze reporters bereikten de Naf-rivier, de plek waar ze met zelfgemaakte vlotjes de oversteek doen. De verhalen die de Rohingya vertellen, zijn vreselijk. Hun dorpen worden platgebrand, hun geliefden afgeslacht, hun baby’s levend in brandhaarden gegooid, hun dochters of moeders verkracht. "Er rest ons helemaal niets meer behalve de herinneringen aan de wreedheden die we ondergingen."

9 reacties

  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    India zijn deuren gesloten ? Dat kan ook niet anders. En Thailand zal het te druk hebben met Bhumibol.
  • D.j. Falco

    6 jaar geleden
    Een bevolkingsgroep die is blijven aanzwellen zonder erkenning te hebben in hun land van enig burgerschap. Dan is beginnen knokken voor hun rechten en nu met de harde hand eruit gezwierd wordt. Al de buurlanden India, Bangladesh, Thailand, Maleisië, Indonesië hebben voor hen de deuren gesloten. Wie gaat ze een plaats willen geven? Niemand heeft er geld of plaats voor....
  • Bill De Fox

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan de rijke oliestaten die mensen gaan halen?
  • Thomas Van Steenberge

    6 jaar geleden
    Hoe kan je over de Rohingya louter als slachtoffer schrijven zonder de essentie te vermelden. De Rohingya zijn jihadistische invasionisten die voorbije eeuwen en zeker voorbije jaren de lokale bevolking vermoordden, verkrachtten en onder terreur bekeerden. O. a met Al quaeda en Taliban.
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Dit is een schande voor de mensheid, hoe we dit hebben toegestaan in dit eeuw met al onze technologie voor onze ogen. Ik schaam mij voor de mensheid. Kunt u zoiets voorstellen moesten de rollen gekeerd waren?