Advocate Kati Verstrepen is de nieuwe voorzitter van de Liga voor Mensenrechten.
Volledig scherm
Advocate Kati Verstrepen is de nieuwe voorzitter van de Liga voor Mensenrechten. © Photo News

Nieuwe voorzitter Liga voor Mensenrechten: "Mensenrechten meer dan ooit in gevaar"

BINNENLANDDe Liga voor Mensenrechten heeft een nieuwe voorzitter. Kati Verstrepen volgt Jos Vander Velpen op, die sinds 2004 aan het roer stond van de mensrechtenbeweging. Dat deelde de Liga gisteren mee, nadat de algemene vergadering Verstrepen had verkozen uit twee vrouwelijke kandidaten.

25 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Dat is zeker weeral een groene of rode tafelspringer die alleen vreemdelingen verdedigt.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Hopelijk laat ze zich niet beinvloeden door Homans. Want dat is één van de zaken waar Homans sterk in is.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    mensenrechten tellen blijkbaar alleen maar voor rode en groene stemmers en de rest kan allemaal de pot op ! opdoeken die handel
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Haar visie op "Mensenrechten" maakt ze duidelijk in haar boeken: asielzoekers hebben een heel arsenaal aan wetteksten ter beschikking (Belgische en/of Europese). En daarna kunnen ze diezelfde wetten gebruiken om hun familie over te brengen, wat in de praktijk betekent: hoger stempelgeld of leefloon, kindergeld, enz. Voor de Belgen is het veel simpeler: betalen aub.
  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Wanneer ik bepaalde commentaren lees waarin de "Liga voor Mensenrechten" bestempeld wordt als een nutteloze, linkse instelling die volgens sommigen zelfs moet verboden worden, dan kom ik tot de vaststelling dat deze organisatie, zelfs in een democratisch land als België nog steeds broodnodig is, om mensen te wijzen op het gevaar dat ook in Vlaanderen uitgaat van enkele extreem rechtse groepen.