Federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).
Volledig scherm
Federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR). © Photo News

Vakbonden over pensioenwebsite: "Raming onmogelijk als puntensysteem wordt ingevoerd"

PensioenAls federaal minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine blijft vasthouden aan een puntensysteem, dan wordt het "onmogelijk" om het toekomstig pensioenbedrag te ramen. Dat melden de drie vakbonden, ACV, ACLVB en ABVV, in een reactie op de update van MyPension.be, de website waarop iedereen kan zien hoeveel hij of zij later als pensioen zal krijgen.

9 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Pensioen dat is iets van het verleden is zal alleen nog uitbetaald worden aan superrijken de rest die zal zich kapot kunnen wroeten, zoals in de 19de eeuw, ze hebben ervoor gestemd wel ze krijgen het!
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    Leg me eens uit, onbekwame minister, welke student zal er in de toekomst 45 jaar werken kennen bewijzen? De meesten hangen tot hun 25ste op de schoolbanken. Maar mensen die vroeg zijn beginnen werken en die altijd hebben afgedragen zullen minder pensioen krijgen doordat de regering contractbreuk pleegt. Maar zelf zul je later wel een groot pensioen opstrijken hé. Schandalig!!!
  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    In plaats van nog te knabbelen aan de reeds te lage pensioenen voor de werknemers zou hij er beter voor zorgen dat er eens wat redelijke pensioenen worden uitbetaald voor die groep.Die man moet gestopt worden!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Het nieuwe systeem is een vrijgeleide om te sjoemelen met de pensioenen door regeringen. Als het hen goed uitkomt zal het crisis zijn. Ook al halen de bedrijven recordcijfers. En door statistieken te maken die enkel deze in rekening nemen die nog op pensioen gaan, en de doden weg te laten, zul je statistisch altijd te lang leven.
  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    Deze minister is onbekwaam.