De directeurs willen dat Crevits maatregelen neemt.
Volledig scherm
De directeurs willen dat Crevits maatregelen neemt. © Thinkstock

Directeurs verdrinken in het werk: 4 op de 10 vervangen tijdens schooljaar

ONDERWIJS39% van de Vlaamse basisscholen wisselde vorig jaar van directeur. Ziekte is een belangrijke oorzaak. Heel wat schooldirecteurs klagen in brieven aan onderwijsminister Crevits over de onhoudbare werkdruk.

56 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Of je hard en veel werkt ligt voor een groot deel aan jezelf, piet devlieger. Ik heb in beide gewerkt. En zowel in de industrie als in het onderwijs werknemers gezien die heel hard werken en de zaken recht houden en andere die elke keer weer een paraplu opentrekken en parasiteren op het werk van een ander. Op zijn minst in grote bedrijven ligt dat niet anders dan bij de overheid.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Je moet echt de job inhoud van schooldirecteur eens onderzoeken .Door de ( verkeerde)besparingen ( op alle departementen ) loopt alles in het honderd. Er zijn problemen in de scholen, de ziekenhuizen, de gemeentes, de begroting etc tja het geld is op , weg, dada.( besparen op politici ware mogelijk maar niet met de nva) De nieuwe slogan van Bourgeois " wat we zelf doen eindigt dramatisch"
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Nog even doorbijten schooldirecteurs en leerkrachten. Uw pensioen is dubbel zo hoog als 45 kaar werken in de prive. Ondertussen heb je 3x meer betaalde vakantie als in de Prive. De meeste leerkrachten moeten ook slechts deeltijds lesgeven om een voltijds loon te krijgen. De publieke opinie heeft echt medelijden met hoe jullie ‘uitgebuit’ worden ... not!
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Laat gewoon die mensen eens een tijd gaan werken in de industrie en ze zullen zich haasten om terug te keren naar het onderwijs. Ik ken zo een paar leraren die het ooit eens geprobeerd hebben - ze waren zo blij dat ze terug naar het onderwijs konden.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    396 zieken op 806 directeurs. Mij maak je niet wijs dat die allemaal echt ziek zijn, statistisch is dat zelfs onmogelijk. Veel mensen wil via het ziekteverlof op vervroegd pensioen, daar zit het probleem. Die hoge werklast sleuren ze er maar bij om zichzelf te verantwoorden. Trouwens, verdeel de administratieve last toch tussen een hoop leerkrachten. Als iedereen 1 uur per week voor de school werkt is dat makkelijk haalbaar.