Het nest met een diameter van 50 centimeter (links) werd dinsdag aangetroffen in Poperinge.
Volledig scherm
Het nest met een diameter van 50 centimeter (links) werd dinsdag aangetroffen in Poperinge. © RV De BijenVriend/Thinkstock

Aziatische hoornaar vestigt zich definitief in Vlaanderen: "Honderden koninginnen hebben zich verspreid"

DIERENIn Poperinge is gisteren een nest Aziatische hoornaars ontdekt met een diameter van 50 centimeter. "Doordat dit nest zo laat ontdekt werd, hebben wellicht honderden koninginnen zich verspreid in de regio. Deze exotische soort zal dus niet meer verdwijnen uit onze contreien."

31 reacties

  • luc verhelst

    6 jaar geleden
    De foto is geen Aziatische hoornaar maar de Europese die groter dan de Aziatische ,en is donker van kleur
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Fout Stefanie van Dijk. Het is al meerdere malen aangetoond dat deze soort een bijenkast in enkele minuten kan decimeren. Onze bijen kennen deze soort niet als belager en doen er niks tegen. Net zoals er Europese vogels, ingevoerd in USA, probleemloos een nest kunnen afnemen van een specht terwijl onze specht er dan gewoon begint op te kloppen.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Behalve dat deze soort groter is dan de Europese hoornaar is ie niet gevaarlijker (voor mens, bij en landbouw) dan z'n Europese familielid dus geen reden voor blinde paniek!
  • Wery Dobbelaere

    6 jaar geleden
    Ik zal dr op kloppen. Onze inheemse bijen en andere insecten zijn heel belangrijk. Hopelijks vinden we een insect dat dit dier kan terugdringen.
  • Sonja Haelterman

    6 jaar geleden
    die exoten die nu afkomen zijn nooit goe maar misschien helpt wel een strenge winter met temperaturen toch tot -20 zoals vroeger!!