VRT
Volledig scherm
© VRT

Annelies Beck wint Grote Prijs Jan Wauters

VRT-journaliste Annelies Beck wint de Grote Prijs Jan Wauters. Met die prijs wordt een mediapersoonlijkheid bekroond "die excelleert in het gebruik van het Nederlands en van wie het taalgebruik getuigt van een uitstekende taalbeheersing en een grote creativiteit". 

2 reacties

  • Chris Demeulemeester

    6 jaar geleden
    Toch gebruikt ze Engelse termen als "checks and balances". Martine Tanghe zou dit nooit doen zonder netjes de Nederlandse vertaling erbij te geven.
  • roland versweyveld

    6 jaar geleden
    Bijten doet ze wel, maar ze lust duidelijk elke prooi niet even graag.
  1. KIJK. Zoon (7) André Hazes gaat vader achterna met zelfde kapsel: “Hij heeft al spijt”
    Play
    Showbizz

    Zoon (7) André Hazes gaat vader achterna met zelfde kapsel: “Hij heeft al spijt”

    Zo vader, zo zoon. André Hazes Jr. (30) heeft op sociale media beelden gedeeld van een dagje uit met zijn zoon Dré. De jongeman is te zien in de kappersstoel terwijl hij toch ietwat nerveus oogt. “De tranen schieten straks in je ogen, vriend”, plaagt André hem. Maar de kleine Hazes laat zich niet doen en is vastberaden highlights in z’n haren te zetten. De gelijkenis tussen de twee is alvast treffend. Ondertussen zit moeder Monique thuis vol spanning te wachten. Als extraatje schoor de kapper ook nog een bliksemflits in de nek van Dré.
  2. Sabrina uit 'Don't Worry Be Happy' kroop uit diep dal: “Ik vond zelfmoord altijd egoïstisch. Maar plots dacht ik er ook over na”
    PREMIUM
    TV

    Sabrina uit 'Don't Worry Be Happy' kroop uit diep dal: “Ik vond zelfmoord altijd egoïstisch. Maar plots dacht ik er ook over na”

    “Vroeger kocht ik in de supermarkt wat ik wilde, nu klop ik aan bij de sociale kruidenier. Daar word je nederig van.” Als alleenstaande mama kent Sabrina Van Steenbergen de schaduwkant van het leven. Ooit baatte ze een succesvolle crèche uit, maar een zware burn-out zoog haar mentaal - én financieel - helemaal leeg. Hoe Sabrina haar leven nu op de rails houdt, toont ze in ‘Don’t Worry Be Happy’. “Toen ik invalide werd verklaard, voelde het of mijn leven voorbij was.”