Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

CD&V-burgemeesters slaken alarmkreet: "Minister Weyts, doe eindelijk iets aan sluipverkeer"

VERKEEREen tiental burgemeesters zijn het vele sluipverkeer in hun gemeente meer dan beu. Ze wijzen Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) met de vinger, schrijft De Morgen vandaag. De krant publiceert een open brief van verschillende CD&V-burgemeesters.

91 reacties

  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    Die burgemeesters hebben nogal noten op hunne zang?het verkeer betaald toch belasting om op de wegen te rijden,waarvoor dient een weg anders?of zijn die wegen alleen bruikbaar voor hun inwoners om met de hun auto de kindjes naar school te brengen?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Ja maar Fonz als de nva in de gemeentes aan de macht zouden komen is binnenkort in elke gemeente ambras . Denk je dat de mensen dat willen ??
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    CDv ministers ? Voila de verkiezingen zijn begonnen. Met z'n allen tegen de NVa. En toch zal het niet helpen, heren burgemeesters van de CD&V. Het toverwoord ARCO, begrijpen jullie dat ? ARCO, geld dat uw partij heeft verkwanseld , weggemoffeld !
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Laat Weyts gerust hé mannen ,hoe minder hij doet hoe beter ! Laat hem gewoon in een zetel zitten en laat hem nikske doen , zijn loon gewoon doorbetalen maar laat aub niets doen want anders ist naar de k........
  • Wim Hoste

    6 jaar geleden
    Zet nog meer bloembakken, leg nog meer drempels, maak de weg nog smaller, ze maken het verkeer zelf trager en dan klagen ze....
  1. KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-viering als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realistisch”

    KIJK. Melissa Depraetere (Vooruit) op haar eerste 1 mei-vie­ring als voorzitter: “Verre van mijn grote droom om met N-VA samen te werken, maar ben realis­tisch”

    Op 1 mei, oftwel de dag van de arbeid, zet elke politieker z’n beste beentje voor. Nu 1 mei dit jaar in het midden van de kiescampagne valt, worden er nog meer beloftes gedaan dan andere jaren. Wij volgden met VTM NIEUWS Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Bij haar eerste stop in Bredene wordt ze heel hartelijk ontvangen. Daar heeft Vooruit dan ook een absolute meerderheid. Daarna vertrekt ze naar Oostende voor de grote 1-mei stoet. Ze neemt er een duidelijk standpunt in op het vlak van pensioenen: “Wie op zijn 18 jaar is beginnen met werken, moet op zijn 60ste kunnen stoppen met een volwaardig pensioen.”
  2. Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt temperatuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?
    PREMIUM

    Zomer in het binnenland, maar zeebries duwt tempera­tuur flink lager aan de kust: hoe zit dat?

    Vandaag klimt het kwik tot 27 °C in het binnenland, terwijl het aan de kust amper 17 °C wordt (officiële lentedag is maxima van minstens 20 °C). Een temperatuursverschil van maar liefst 10 graden. En dat is onder andere te danken aan de ‘zeebries’. Maar wat is dit weerfenomeen precies? Waarom is het op het ene moment een graag geziene gast in de kuststreek en op het andere een ongewenste indringer? En kan het ook een invloed hebben op andere zaken in ons weerbeeld? HLN wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe