Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

"We staan aan begin van RSV-epidemie"

GEZONDHEIDRSV is weer in het land. De voorbije week zijn al enkele jonge kinderen in het ziekenhuis beland met het virus. "We zitten in het prille begin van een epidemie", zegt viroloog Marc Van Ranst. Bij volwassenen neemt het aantal luchtweginfecties intussen ook fors toe.

13 reacties

  • Gilles Bkk

    6 jaar geleden
    rommel eten en drinken, vooral suiker en valse suikers, zijn de oorzaak van meeste ziekten, daar je je immuunsysteem gewoon uitschakelt voor 4-6 uur bij elke hap "suiker"
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Chris van de velde: en waar zie jij Van Ranst pleiten voor meer en snellere medicatie? Ik zie hem nergens oproepen tot het toedienen van vaccinaties of overconsumptie van antibiotica of wat dan ook.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Lekker veel buiten zijn is wel goed voor de weerstand, maar kan lang niet altijd besmetting met een virus voorkomen. Dit nieuwsbericht zal waarschijnlijk wel zorgen voor een ernstige toename van gevalletjes aanstelleritus bij volwassenen, lekker dagje vrij kuch kuch!
  • roger schiettecatte

    6 jaar geleden
    Pure uitlaatgassen aldus Roel V. Zijn het de uitlaatgassen van de vervloekte auto's of deze van de opstijgende en landende vliegtuigen die Belgie zo'n 700 in aantal per dag Zaventem aandoen .
  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Marc Van Ranst begint nogmaals met groot lawaai een storm in een glas water te veroorzaken. Renderen zijn aandelen in de pharma-industrie niet genoeg? Gedenk de opgezette rampenplannen voor zijn Mexicaanse Griep PANDEMIE? Hoeveel geld is daar verspild ten voordele van ... inderdaad: de pharma! Geef mensen nog meer en nog sneller medicatie en het afweersysteem zal nog meer verzwakken!