Met deze simpele ingreep geef je die klassieke waterzooi véél meer smaak
Niks schreeuwt winter als een dampend bord waterzooi, Belgische comfort food pur sang. Om het prachtige gerecht - met een zelfgemaakte roux! - meer pit en karakter te geven, doen we één simpele ingreep. Vervang de kip door wilde parelhoen en dan: smullen!
Wat heb je nodig?
1 parelhoen
1 blokje kippenbouillon
1 wortel, in schijfjes
250 g spruiten, gehalveerd
2 uien
200 g champignons
2 stengels prei, in ringen (bewaar het groen)
250 g krielaardappelen, in partjes
scheutje room
2 el gehakte peterselie
enkele takjes tijm
40 g bloem
40 g boter
peper en zout
Zo maak je het:
1. Snipper 1 ui en pel de andere. Leg de parelhoen samen met de ui en het groen van de prei in een grote pot. Schenk er water bij tot alles onder staat. Kruid met een blokje bouillon, peper, zout en tijm en laat 1,5 uur koken. Haal de parelhoen uit het kookvocht en haal het vocht door een zeef. Pluk het vlees van de parelhoen.
2. Stoof de fijngesneden groenten aan in wat boter. Voeg het parelhoenvlees toe en giet er de bouillon bij. Voeg ook de aardappelen toe en laat pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
3. Kneed de boter met de bloem tot een koude roux. Voeg de roux beetje per beetje bij de waterzooi en roer om tot alles indikt. Voeg er de room bij. Breng verder op smaak met peper en zout. Bestrooi de waterzooi net voor het serveren met de fijngehakte peterselie.
Parelhoen op een totaal andere manier? Probeer hem dan zeker met spekjes en ananas!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Vermenigvuldig je energie zónder er extra voor te moeten betalen: met dit toestel kan het
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Independer
Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
Je kan dan nog de knapste smartphone of duurste laptop hebben: zonder batterij zijn die niet meer dan een zinloze hoop metaal en plastic. Je hebt er dus alle belang bij goed zorg te dragen voor je accu. Wil je niet om de haverklap op zoek moeten naar een oplaadkabel? Independer.be deelt vijf cruciale tips waarmee je de levensduur van je batterijen maximaliseert. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
-
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer