© Shutterstock

Vergeet de avocado, deze vrucht doet het minstens zo goed op Instagram

Gezond, mooi op foto, lekker op toast, met ei, in salades, de avocado moet lang de meest gedeelde vrucht op Instagram geweest zijn. Toch lijkt een nieuwe foodtrend aan een opmars bezig. Minstens even mooi, gezond en fotogeniek is de vijg.

elvh

Verse vijgen zijn Instagram aan het veroveren. Of het nu in de feed van wellnessbloggers, foodies of liefhebbers van fotografie is, vijgen zijn heel populair. Logisch. Vanbuiten zacht, vanbinnen zoet, je moet al heel hard je best doen om tegen verse vijgen te zijn. Bovendien ziet de vijg er heel aantrekkelijk uit en is hij ook fotogeniek.

De salade met ricotta of geitenkaas lijkt het populairste gerecht op Instagram met vijgen. Vijgen met prosciutto doen het ook goed.

Een vijg is een erg delicate vrucht, dus het is belangrijk om in de winkel de goede exemplaren te kiezen. Let vooral goed op de schil: als ze zacht en droog aanvoelt, zonder bruine plekjes, dan is de vijg op z’n best. Het vijgenseizoen loopt van half augustus tot eind november. Nog heel even dus.

 

Today's harvest! #figlover #todaysharvest #thefreshlife #figsandprosciutto

Een bericht gedeeld door Venona Orr (@venona_dancer) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer