Nederlandse voetballer staat compleet voor joker nadat fans tijdens match met zijn schoen aan de haal gaan

Het zal je als voetballer maar overkomen: in een duel schiet je schoen uit, de keeper gooit die buiten de lijnen… en één van de fans van de tegenstander pikt het ding snel mee en rent er de tribunes mee op. Dat overkwam FC Twente-verdediger Peet Bijen vrijdagavond in het duel bij AZ Alkmaar. De supporters konden hun pret niet op, de arme voetballer wist niet meer hoe het verder moest.

wic

Ongeziene beelden waren het, vrijdagavond tijdens AZ-Twente. AZ-doelman Marco Bizot , die in het verleden nog aan de slag was bij KRC Genk, was op de hak van Bijen gaan staan, waarna de schoen van diens voet schoot. “Daarna gooide hij hem buiten het veld”, vertelde de verdediger bij FOX Sports. Een supporter die de schoen had zien liggen, liep vanuit de tribunes naar beneden, raapte de schoen op en ging ermee aan de haal. “Die fan vindt dat dan leuk… Ik begrijp het wel, het zijn mooie schoenen.”

Toen Bijen in de gaten kreeg dat zijn schoen inmiddels aan een rondje door de tribunes bezig was, wist hij ook niet goed wat doen. “Dan sta je daar maar voor lul”, vatte hij het samen.

Match zelfs even stilgelegd

Uiteindelijk kon Bijen maar met de grootste moeite ter wereld de aandacht van de scheidsrechter trekken om de match te laten stilleggen. Gelukkig waren de fans zo vriendelijk om de schoen uiteindelijk maar terug richting Bijen te gooien, waarna de wedstrijd kon worden verdergezet.

Ondanks het feit dat Bijen en FC Twente ook met 2-0 de boot ingingen bij Alkmaar, kon er bij de pineut van de dag wel nog een lachje vanaf: “Ik zal nu de schoen zelf maar gaan zetten, Sinterklaas mag er wel eens drie punten in stoppen”.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer