© BELGA

KV Mechelen verliest jonge supporter

De jonge KV Mechelen-supporter Cis (12) is dit weekend overleden. Een jaar en een maand lang streed hij moedig tegen een zware ziekte. Het nieuws komt hard aan bij de club en de medesupporters.

Kristof Van Rompaey

Zaterdag liep bij KV Mechelen het droevige nieuws over het overlijden van Cis binnen. De gezondheid van de jongen ging al een tijd achteruit. “Enkele maanden geleden kwam hij nog langs op een training van KV”, vertelt Gert Van Dyck van het Supportersorgaan Malinwa. “Hij deed daar toen heel even mee. Eerder deze maand mocht hij nog de aftrap geven van de match tegen Kortrijk.”

Tijdens zijn ontmoetingen met de spelers ontstond er volgens Van Dyck een mooie band. “We zijn tevreden dat we dit nog voor Cis konden doen”, stelt hij. “Een gebeurtenis als deze plaatst alles in perspectief en toont aan dat voetbal heel relatief is. Tot slot willen we nu zeer sereen met de situatie omgaan, met alle begrip voor het verdriet van de ouders en de naaste familie.”

KV-manager Marc Faes laat weten dat tijdens een van de volgende thuismatchen nog een eerbetoon aan de moedige supporter volgt. Mogelijk zal dat in de vorm van een minuut stilte, ofwel een minuut applaus, zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER