© Beerschot Wilrijk

Beerschot Wilrijk opent competitie met knappe uitzege

Beerschot Wilrijk is de competitie uitstekend begonnen met een knappe zege bij het Luikse Sprimont. Het werd 0-2 dankzij Boulaouali en de debuterende François.

JoRo

Voor de eerste competitiewedstrijd moest Beerschot Wilrijk naar Luik en het kreeg een 600-tal supporters mee die de fans van Sprimont meteen overstemden. Toch kwam het gevaar in het eerste kwartier van de thuisploeg met als grote kans Biatour die alleen voor Clepkens kwam te staan: de Kielse doelman ging goed in de voeten en hield zijn netten schoon.

Sprimont bleef een licht overwicht behouden zonder echt gevaarlijk te zijn. Toch hielden de bezoekers even de adem in bijeen kopbal van Biatour die voorlangs ging. Net daarvoor had Beerschot Wilrijk een eerste goede aanval opgezet die eindigde met een afgeblokt schot van De Jonghe. Een hoekschop van Messoudi in de 32ste minuut werd door Thompson over gekopt.

Op het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers meer opzetten. Zeven minuten voor de rust kwam Boulaouali op aangeven van Messoudi alleen voor doelman Jaa te staan, maar de Beerschotspeler kreeg de bal niet onder controle. Net voor rust nam Boulaouali revanche: Pietermaat stuurde Vermeiren de diepte in en die laatste wist met een subtiel hakje Boulaouali te bereiken die simpel binnen legde. Zo ging Beerschot Wilrijk zonder veel gevaarlijk te zijn toch met een voorsprong rusten.

Tweede helft

De Mannekes begonnen beter aan de tweede helft en Vermeiren was meteen dicht bij zijn eerste doelpunt. Op aangeven van Messoudi probeerde hij in één tijd te scoren, maar doelman Jaa had een knappe redding in petto.

Beerschot Wilrijk zat halverwege de tweede helft op rozen toen de ingevallen François aan de verste paal scoorde na een assist van Messoudi. De eerste wedstrijd voor François en het was meteen raak. De tweede helft was volledig voor de bezoekers. Messoudi zag zijn vrije trap met de vingertoppen van Jaa in hoekschop weggewerkt worden.

In de blessuretijd maakte Vermeiren bijna een wereldgoal toen hij – haast vanop de middellijn – de Luikse keeper wilde lobben. Maar zijn schot eindigde op de deklat. Messoudi vergat nog de 0-3 te maken na een knappe actie van de ingevallen Maes.