Mathias (41) overleed plots in zijn slaap, zijn collega’s eren hem op een prachtige manier

© eva

© eva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tijdens de ‘6 Uren van Kortrijk’ is hulde gebracht aan rallypiloot Mathias Viaene (41) die vorig weekend onverwachts overleed aan een hersenbloeding.

Evelien Vantomme

Op alle rallywagens werd een sticker met daarop een foto van de Waregemse ondernemer geplakt. De wagen waarmee Mathias zou deelnemen, stond aan de ingang van het dorp op de Grote Markt in Kortrijk. “Op deze manier is Mathias er toch bij op de wedstrijd waar hij zo graag had aan deelgenomen”, zegt bestuurslid Kurt Ghekiere.

Dit weekend zou de zoon van Ivan Viaene, een van de beste rallypiloten in de jaren zeventig en tachtig, na drie jaar afwezigheid zijn comeback maken. Vorige week voelde hij zich na de testritten echter plots onwel en sloeg het noodlot toe: die nacht overleed hij aan een hersenbloeding.

“Mathias is zeer geliefd in de rallywereld. We wilden hem dan ook gepast herdenken, maar dan wel op een serene en ingetogen manier. Daarom beslisten we om net zoals na het overlijden van onze bestuursleden José Vandecasteele en mijn broer Lieven Ghekiere opnieuw stickers uit te delen. Het is een mooie manier om hulde te brengen.”

Wagen als herinnering

Het idee dat de wagen waarmee Mathias zou rijden erbij te hebben op het grootschalige evenement, komt van de familie. “Zijn zus Stefanie heeft van de wagen een mooie herinnering aan Mathias gemaakt en we vonden dat de ingang een mooie plaats was. Het is ook symbolisch: aan de ingang passeren alle rallypiloten en zo kunnen ze allemaal in alle stilte en op hun eigen manier afscheid nemen”, besluit Kurt Ghekiere.

Vandaag, maandag, is de afscheidsplechtigheid. In de aula van ‘crematorium UITZICHT’ in Kortrijk wordt om 11.30 uur afscheid genomen. Mathias was vader van een dochter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen