© Mercedes F1 team

Valtteri Bottas in Abu Dhabi verkozen tot 'Driver of the Day'

Naast zijn overwinning werd Valtteri Bottas in Abu Dhabi door de fans ook verkozen tot 'Driver of The Day'.

F1journaal.be

De laatste F1-race van het seizoen zal zeker niet geboekstaafd worden als de meest opwindende van het seizoen. De seizoensfinale kenmerkte zich niet meteen door spectaculair veel inhaalpogingen, crashes of gevechten om positie. De keuze van de fans voor 'Driver of The Day' viel dan ook logischerwijze op racewinnaar Valtteri Bottas.

Bottas kwalificeerde zich op zaterdag op de pole en kende tijdens de race een goede start. De Fin kon teamgenoot Lewis Hamilton achter zich houden om zo probleemloos richting de overwinning te rijden.

Het was de derde keer dat Bottas dit seizoen als 'Driver of The Day' werd verkozen. Opvallend daarbij is dat de Fin tijdens zijn drie overwinningen dit seizoen telkens ook tot 'Driver of The Day' werd verkozen.

Het is echter Sebastian Vettel die het meeste aantal keren tot 'Driver of The Day' werd verkozen. Vettel werd zeven keer tot 'Driver of The Day' verkozen, waarmee hij vlot al de andere rijders achter zich laat. Vorig jaar was het Max Verstappen die tijdens het meeste aantal races uitgeroepen werd tot 'Driver of The Day'. Opvallend genoeg werd wereldkampioen Lewis Hamilton slechts drie keer door de fans verkozen.

Overzicht winnaars 'Driver of The Day-award':GP van Australië: Sebastian VettelGP van China: Max VerstappenGP van Bahrein: Sebastian VettelGP van Rusland: Valtteri BottasGP van Spanje: Sebastian VettelGP van Monaco: Sebastian VettelGP van Canada: Sebastian VettelGP van Azerbeidzjan: Lance StrollGP van Oostenrijk: Valtteri BottasGP van Groot-Brittannië: Daniel RicciardoGP van Hongarije: Kimi RaikkonenGP van België: Lewis HamiltonGP van Italië: Daniel RicciardoGP van Singapore: Lewis HamiltonGP van Maleisië: Sebastian VettelGP van Japan: Max VerstappenGP van de Verenigde Staten: Max VerstappenGP van Mexico: Sebastian VettelGP van Brazilië: Lewis HamiltonGP van Abu Dhabi: Valtteri Bottas

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer