Uit een intern onderzoek van Defensie blijkt dat militairen zich niet gewaardeerd voelen en twijfelen aan hun organisatie.
Volledig scherm
Uit een intern onderzoek van Defensie blijkt dat militairen zich niet gewaardeerd voelen en twijfelen aan hun organisatie. © ANP

Legerchef Marc Compernol: "Elke verandering brengt een deel onzekerheid met zich mee"

Chef Defensie Marc Compernol heeft begrip voor het gevoel van onzekerheid bij de militairen. Dat zegt hij in een mededeling naar aanleiding van een intern onderzoek waaruit blijkt dat onze militairen vinden te weinig zekerheid te hebben in hun job. Ook Minister van Defensie Steven Vandeput heeft begrip voor het ongenoegen van de militairen. De N-VA-minister wees er deze ochtend op Radio 1 wel op dat de tijd van besparingen op het leger voorbij is. 

9 reacties

  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Bangelijk “organisatie in volle transformatie” dat horen we al sinds de val van de muur in Berlijn en zijn de goede gaan lopen via al de mogelijke poortjes.
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    In de eenheden worden Vandeput en Compernol al lang niet meer geloofd! Tot 2020 gebeurt er niets omdat de politici geen stemmen willen verliezen bij de verkiezingen! En vanaf 2020 zijn de militairen weeral de pineut van het politieke gekonkelfoes! De komende twee jaar gaan nog veel jonge militairen het leger de rug toekeren en gelijk hebben ze!
  • Fons Dewaele

    6 jaar geleden
    Tijd van besparing is voorbij ! De tijd dat het leger een leger was is eveneens voorbij, en dit door de constante besparingen. Wat heeft het leger nog te bieden ?? Door deze vele besparingen kan men nauwelijks nog van een operatief leger spreken, dit ondanks het gemotiveerd personeel. Nu spreekt men dat de vele besparingen voorbij zijn. Wat met de volgende regering ?? Dan begint het weer opnieuw
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Het probleem "het geld is op . " Deze rechtse regering is bijzonder gul voor bedrijven maar er is geen geld voor het leger, de hospitalen , de politie , de geneesmiddelen de scholen, de gepensioneerden, de zieken,de brandweer en ik kan zo nog een kwartierke doorgaan . Nooit meer nva .
  • Etienne Van den Steen

    6 jaar geleden
    Als reactie ophet vandalisme in Brussel , laat de flikken er maar op kloppen zoals de Luikse Briggade enkele maanden geleden , maar dat mag waarschijnlijk van de rode broeders