(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © AFP

Ellen vertelt hoe vader en Belgische vrouw gegrepen werden door olifant: "Het ging zó snel"

De Nederlandse Ellen van Griensven stond erbij toen een olifant in Zambia eerst de Belgische Sabine greep en even later haar vader Wim doodde. Twee weken na de dramatische gebeurtenissen doet de 28-jarige vrouw tegenover het regionaal dagblad De Limburger voor het eerst haar verhaal. "Wat konden we anders doen dan om hulp roepen? Het gebeurde zó snel."

4 reacties

  • Marinus Morsink

    6 jaar geleden
    Boontje komt om zijn loontje .
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    De natuurbeheerder Lewis Daka zei dat de Belgische te dicht bij de dieren was gegaan om foto’s te maken. Maar die spreekt dat tegen. De enige die beslist heeft dat ze de dicht stond en er naar gehandeld heeft is de olifant. Waarom laat men die dieren niet gewoon met rust? Hun habitat krimt, hun verdraagzaamheid ook. Het zijn ook maar dieren, net als de mens.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Onwtendheid en onkunde heeft hier toe geleid. Elk dier geeft signalen af. Leer die eerst alvoor je je op onbekend terein waagt. In elk geval veel sterkte gewenst aan de familie.
  • Yoni Van Eynde

    6 jaar geleden
    Zeer erg maar zo n dieren geven signalen vooraf net als een hond die aanvalt vermijden ze liefst een confrontatie, spijtig genoeg verkeerd ingeschat bij deze. Sterkte