Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Zo groot is de invloed van je ouders op jouw carrière

De appel valt niet ver van de boom, maar valt hij ook niet ver van de werkvloer? Is de kans echt groter dat je voor de klas zal staan als één van je ouders leerkracht is? En geeft de slagerij van mama of papa ons echt meer zin om zelf tussen de beenhammen en de worsten plaats te nemen?

4 reacties

  • Mathieu Peeters

    6 jaar geleden
    Zever in pakjes noem ik dat. Mijn ouders waren tegen het beroep dat ik gekozen heb en heb er toch mijn heel leven gewerkt/
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Inderdaad, ook wanneer vrouwen bewust geen carrière wensen te maken en bewust voor kwalitatief gezinsmenagement opteren dan is het nog steeds even belangrijk dat ze gestudeerd hebben om dingen te kunnen doorgeven. Idem wat mannenkeuze betreft.
  • Mario Tersago

    6 jaar geleden
    Ik sluit me hier wel bij aan. Al volg ik niet in de voetsporen van mijn ouders. Mijn moeder heeft een krantenwinkel gehad, de job streef ik niet na, echter de werkethiek is wél iets waar ik naar opkeek. Elke ochtend vroeg op en in de weer, "variërend werk", altijd goed gezind, altijd klantvriendelijk. Dat zijn zaken die je mee oppikt en die je in je eigen carrière wil toepassen. Opdracht geslaagd, bedankt mama! :)
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    En wat als je geen ouders meer had ....!? bla bla bla natuurlijk is het nog dikwijls,niet wat je kent of kan maar wie je kent.... Heel het management circus s bestaat voor het houden praatbarakken en het maken van papieren tijgers... veel geblaat,weinig wol en vooral veel geldingsdrang...