Volledig scherm
PREMIUM

"Het Belgische wegwielrennen heeft je nodig, Wout" — "Oké, maar ik moet het eerst nog leuk vinden"

Kristallen FietsWereld- en Belgisch kampioen, eindwinnaar van de ­Wereldbeker en DVV-Trofee. Toch zal de Kristallen Fiets ook dit jaar niet op de dressoir van topcrosser Wout van Aert (23) belanden. Tijd om uit te breken, vindt Tom ­Boonen (37). Al waarschuwt de Vlaamse voorjaarsexpert ook in hun allereerste dubbelinterview ooit. "Je zal ­verschieten in de klassiekers. Die ‘vijfurenkaap’, hij ­bestaat écht, hoor."

8 reacties

  • Hendrik Hollemaert

    6 jaar geleden
    Ik heb niets tegen Tom Boonen maar de man doet er alles aan om in de media te blijven.Hij was een heel goed renner daar ga ik niet over discuteren maar verder heb ik het wel gehad met hem.
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Ik zie niet in waarom veldrijders zich zogezegd moeten bewijzen op de weg en omgekeerd niet.
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    In de voorjaarsklassiekers zou hij misschien iets kunnen, in de rondes niets, want Wout koerst enkel met de benen, waar in rondes het kopje wel het belangrijkste is. Maar ja, wat weet Boonen nu over rondes? Die is een slechte raadgever voor Wout.
  • maarten mouton

    6 jaar geleden
    Hoe weten jullie of hij zijn limieten heeft bereikt. Hij kan de winter te diep zijn gegaan met de trainingen of inderdaad te veel hebben gekoerst. Of misschien is er iets met de fiets of zijn er te veel spanningen in de ploeg. dat kan allemaal een rol spelen voor zijn minder presteren. Nys heeft toch ook een minder seizoen gereden toen zijn vrouw van hem weg was.
  • Sylvain Roobaert

    6 jaar geleden
    Beter eerst proberen op normale manier cross te winnen want kan dat zelfs niet meer zonder geluk en afstand nemen van Niels