Na de worst van Meus en de frieten van Sergio: de kip van Roger Van Damme

Jeroen Meus doet het met hotdogs en Sergio Herman gaf de friet een gastronomische upgrade. Nu gaat ook sterrenchef Roger Van Damme met kip aan het spit een klassieker perfectioneren. “Ik blijf de man van de desserts, maar ik investeer met twee andere mensen in Toque Tok, een restaurant waarbij we kip naar een ander niveau willen brengen”, zegt hij in Het Laatste Nieuws.

tib

Een vriend van Van Damme kocht het pand in Schelle en vroeg de kok of hij geen zin had om mee te werken aan het concept. “Het is weer eens iets anders”, zegt Van Damme. “Je kan zowel ter plekke komen eten als je maaltijd afhalen. En er zal een klein feestzaaltje zijn. Ik heb het concept mee bedacht, en werk vooral achter de schermen”.

Bij de kip serveert Toque Tok handgesneden frietjes en -uiteraard- en dessertje. Omdat het nieuwe restaurant enkel ’s avonds open is en Het Gebaar enkel lunch serveert, zullen klanten Roger er wel eens tegen het lijf lopen. Maar hij benadrukt wel dat hij de desserts niet vaarwel zegt: “Ik blijf de man van het nagerecht en ik doe dit dus ook echt niet alleen”.

Toque Tok zal de deuren openen op 13 oktober, meer info op www.toque-tok.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken