AFP
Volledig scherm
© AFP

Frankrijk belooft miljarden als België Rafale-gevechtsvliegtuigen koopt

DefensieKiest België voor het Franse gevechtsvliegtuig Rafale, dan kan "de hele industrie in het noorden en het zuiden van het land" rekenen op economische compensaties voor 4 miljard euro. Dat zegt de Franse minister van Defensie, Florence Parly, in een opiniebijdrage in De Tijd en Le Soir. 

44 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Je kan het natuurlijk ook zo zien: wie dergelijke financieel-economische cadeaus moet beloven, heeft waarschijnlijk niet voldoende technisch-operationele troeven in vergelijking met de concurrentie.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Michel en de Walen ze brengen de Fransen weer in stelling nadat ze normaal de procedure niet hadden gevolgd en het zal zoals altijd weer een compromis worden. Als het prijs-kwaliteit zou zijn dat was het de Euro-fighter,maar in België is dat niet van zelf sprekend, begrijpen wie kan.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Eurofighter is al voorbijgestreefd vliegtuig, staat regelmatig in panne en heeft een vrij grote maintenance kost (vraag de Duitsers maar)..Geef dan maar een straaljager laatste generatie waarvan de foutjes meer en meer werden geremedieerd...
  • Nordine Frighem

    6 jaar geleden
    Danny de Ruelle dat vind ik goed gezegd van je de Fransen verdien al genoeg aan ons en over de raptor spreken ze niet ( kan volgens mij geen interne atoombom meenemen )! Wij hadden vroeger beter mee geïnvesteerd in de eurofighter en dan die gekocht zoals de f16 toen !! Maar er waren paar politiek partijen tegen , dus kunnen en ze nu de volle pot betalen !
  • Noella Vancompernolle

    6 jaar geleden
    3,5 miljard euro. Hoeveel pensioentjes van 1500 euro kunnen daarmee betaald worden? De Amerikanen mochten hier hun atoomraketten installeren. Kunnen de Fransen hier niet zelf hun vliegtuigen plaatsen en onderhouden? Ze dienen uiteindelijk toch maar voor hun eigen landsverdediging.