rv / photo news
Volledig scherm
© rv / photo news

Zuhal Demir razend na Facebookbericht Vlaams Belang: "Even walgelijk als religieuze gekken die zeggen dat je geen feest van andere religies mag vieren"

De Vlaams Belang-afdeling van Kapellen is gisteren zwaar uit de bocht gegaan met een Facebookpost over het Sinterklaasfeest. Een foto van een moslimgezin op bezoek bij de Sint kreeg het bovenschrift: "Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord." 

190 reacties

  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    @Chris Devlaeminck : Een heiligenfeest wordt ALTIJD aan de sterfdatum van de heilige in kwestie gelinkt. Dus : het mag dan zeker waar zijn dat Sint-Nicolaas op 15 maart 270 werd geboren, hij stierf wél op 6 december 340 !
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    De sint heeft geen zwarte piet, blijkbaar weten velen dat niet( rijmt nog ook)
  • Mario Tersago

    6 jaar geleden
    Het gaat hier niet over een zwarte pieten discussie. Het gaat over het feit dat VB een zeer bekrompen uitspraak maakt. Kijk, iedereen en elk kind heeft het recht om te genieten van een feestdag of activiteit. Het is echter een doorn in het oog, dat de autochtone vlaming zijn gewoontes en tradities moet laten of aanpassen omwille van een minderheid of politiek incorrect gegeven (zie bv. kerstmarkt - winterpret) terwijl langs de andere kant, alles kan en mag.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Waarom zouden moslims de zwarte pieten er niet bij nemen? Het verzet tegen zwarte piet is in gang gezet door voornamelijk Nederlandse Surinamers en Molukkers, niet door moslims!
  • Lins Wiame

    6 jaar geleden
    Sorry maar het is christelijk feest. En diegene die daar niet tegen kan is zuhal " half Turkse afkomst"....