Vlaanderen maakt zich op voor vijf dagen winterse buien

© STEFANIE DELEU

Na enkele iets warmere dagen maakt Vlaanderen zich nu stilaan weer op voor vrieskou en winterse buien. De eerste smeltende sneeuw wordt komende vrijdag al verwacht. Daarna kunnen de winterse buien zeker tot dinsdag aanhouden.

nadb

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met buien en smeltende sneeuw in Vlaanderen en sneeuw in Hoog-België. Aan zee zal het waarschijnlijk gewone regenbuien betreffen, met daar wel een kans op een donderklap. De maxima liggen rond +1 graad in Hoog-België, rond 4 graden in het centrum en rond 6 graden aan zee.

© KMI

Zaterdag wisselen opklaringen af met wolkenvelden en vallen er nog enkele winterse buien in Laag- en Midden-België en sneeuwbuien in Hoog-België. De maxima liggen rond 3 graden in het centrum van het land.

Zondag zijn er eerst mooie zonnige perioden met links of rechts nog een sneeuwbuitje. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en ’s namiddags valt er smeltende sneeuw, overgaand in regen. In de Ardennen valt verse sneeuw. De maxima van 3 à 4 graden worden pas laat in de namiddag bereikt.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met geregeld winterse buien in Laag-België en sneeuwbuien in de Ardennen. Dinsdag zijn de buien iets minder talrijk. De maxima liggen rond 3 à 4 graden in het centrum. In de Ardennen heeft het kwik moeite om boven het vriespunt te komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen