© Facebook

Mark Zuckerberg: "Ik wil nu bij August & Max zijn"

Mark Zuckerberg toont opnieuw dat hij een voorstander is van vaderschapsverlof. De Facebook-oprichter laat weten dat, nadat hij en zijn vrouw eerder dit jaar hun tweede kind verwelkomden, hij een maand vrijaf neemt.

rvs

In augustus beviel Mark Zuckerbergs vrouw Priscilla Chan van een tweede dochter, August. Net na de geboorte nam Zuckerberg al een maand vaderschapsverlof "om bij Priscilla en de meisjes te zijn".

"Ik neem ouderschapsverlof in december om bij August & Max te zijn", kondigde de Facebook-oprichter nu aan op Facebook. "Ik zie jullie allemaal terug in 2018."

Facebook moedigt moeders én vaders aan om verlof op te nemen na de geboorte van hun kind. Beide ouders krijgen er maar liefst vier maanden betaald ouderschapsverlof.

Max, de eerste dochter van de familie Chan Zuckerberg, zoals op de paspoorten van de kindjes vermeld staat, werd geboren in december van 2015. Ook toen nam Zuckerberg twee maanden vaderschapsverlof op. "Ik ben er zeker van dat het kantoor er nog zal zijn als ik terugkeer", grapte hij toen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer