Deze huisarts schrijft een patiënt een doktersbriefje voor.
Volledig scherm
Deze huisarts schrijft een patiënt een doktersbriefje voor. © ANP XTRA

Meer patiënten en dus meer uren te kloppen: Vlaamse huisarts werkt harder dan Waalse collega

8 reacties

  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    Die werkdruk zou perfect kinnen afgezwakt worden als huisartsen, net als vroeger meer uren zouden werken. Nu werken ze , net als de eerste de beste bediende, 5 dagen per week van 9 tot 5. Ook apothekers. Maar willen wel even veel verdienen als vroeger. Wie betaalt dat? De sociale zekerheid en de patient.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Er zijn +_ 6,5 miloen Vlamingen tegenover +_3,5 miljoen Walen voor +_ 8300 huisartsen in Vlaanderen tegenover +_ 5300 in Wallonie. De redenering van Van Camp klopt niet. Er zijn gewoon minder mensen in het Waals landgedeelte.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    logisch in vlaanderen wonen er meer mensen en hier is de druk groot om toch te gaan werken als je ziek bent ook al zeggen de dokters dat je thuis moeten blijven om de verspreiding tegen te houden maar dan komt er een controle arts en die zegt terug werken en dan moet je terug gaan naar de huisarts dank u aan onze vlaamse regering
  • Jeroen Deschrijver

    6 jaar geleden
    Niet alleen de huisarts hoor.
  • Jules Steenwinckel

    6 jaar geleden
    Toch normaal dat de Vlaamse arts meer volk over de vloer krijgt dan zijn collega van over de taalgrens : wij Vlamingen zijn met meerdere dan Walen .