© rr

Vader van ontvoerde Rubi (4) brengt samen met Sint 1.509 speculaasjes naar consulaat als drukkingsmiddel

Gert Broeckx uit Boechout, de vader van de naar Peru ontvoerde Rubi (4), heeft 1.509 speculaasjes afgegeven bij FOD Buitenlandse Zaken.

kma

Gert Broeckx geeft zijn door zijn ex ontvoerde dochtertje zeker niet op. Samen met Sinterklaas en twee Zwarte Pieten trok hij naar het Peruviaans consulaat in ­Brussel, waar hij ontvangen werd door consul Joshua. “Het werd een vriendelijke ontvangst. We hebben speculaas, chocolade en snoep achtergelaten”, zegt Broeckx.

Daarna trok het gezelschap naar het FOD Buitenlandse Zaken, waar Gert de dossierbeheerders die zich met de zaak Rubi bezighouden, mocht spreken. “Ik heb er mijn waardering voor de Belgische consul in Lima uitgesproken.” Gert had een glazen cilinder bij met 1.509 speculaasjes, één voor elke dag dat Rubi ontvoerd is. Ook bij de FOD Justitie werd snoepgoed achtergelaten. “Bij beide ministeries lieten we zelfs een speciale zak met snoepgoed voor de bevoegde ministers achter.”

De Boechoutenaar is nog maar pas terug uit Lima (Peru), waar de ontvoeringszaak behandeld werd door het hooggerechtshof. Het is nu wachten op het vonnis. Hij kreeg wel al bezoekrecht. “Vlak voor mijn terugreis heb ik Rubi mogen zien en het contact met mijn dochtertje verliep enorm goed en spontaan. We hebben samen kunnen spelen. Hopelijk mag ze gauw naar huis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER