© McLaren

Automerk pakt uit met ultiem eerbetoon aan F1-legende Ayrton Senna: de McLaren Senna

McLaren heeft gisteren haar nieuwste hypersportwagen uit de McLaren Ultimate Series voorgesteld, de McLaren Senna.

F1journaal.be

De McLaren Senna is een eerbetoon aan de drievoudig wereldkampioen Formule 1 die met McLaren wereldkampioen werd in 1988, 1990 en 1991. In 1994 overleed Ayrton Senna na een crash tijdens de GP van San Marino, de Braziliaan reed toen niet meer voor McLaren maar voor Williams.

De nieuwste supersportwagen van McLaren wordt aangedreven door een V8-biturbo die ook in de McLaren 720S zit en heeft een piekvermogen van 800pk. Door heel wat innovatieve toepassingen wordt het gewicht van de sportwagen beperkt tot 1 198 kilogram. Bij zo'n hypersportwagen horen uiteraard ook de beste banden en daarvoor doet McLaren op banden van de officiële bandenleverancier van de F1: Pirelli’s P Zero Trofeo R.

McLaren communiceerde echter nog niet over de prestaties van de bolide, al zullen die uiteraard indrukwekkend genoemd mogen worden. De bolide is gemaakt voor het circuit maar is tevens gehomologeerd voor de openbare weg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgend jaar in maart zal de McLaren Senna op het Autosalon van Genève voor het eerst aan het grote publiek getoond worden. McLaren plant een gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren die zo'n 750 000 pond zullen gaan kosten, wat neerkomt op ongeveer 860 000 euro.

Tijdens het lanceringsevent in Woking, de thuisbasis van McLaren werd echter al een eerste exemplaar van de hypersportwagen per opbod verkocht. Het allereerste exemplaar van de McLaren Senna bracht maar liefst 2 miljoen Britse pond op, een bedrag dat integraal geschonken wordt aan de Senna Foundation.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer