Na blauwe en groene heb je hier nu ook gele parkeerplaatsen

© loh

© loh

© loh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Groen, blauw en nu ook geel. Parkeervakken hebben in Kortrijk al drie kleuren. De gele dienen nu voor bewonersparkeerplaatsen. Het systeem trad maandag in voege.

KRIS VANHEE

Op de Kortrijkse wijk Overleie worden straks 54 parkeerplaatsen voorbehouden voor bewoners met een parkeervergunning, bedoeld voor deze zone. Om deze parkeerplaatsen goed kenbaar te maken worden de vakken voorzien van gele markeringen.

“Het parkeervak krijgt ook een sensor conform het principe van shop&go”, legt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) uit. “De combinatie bestaat voor zover ik weet nog nergens. Via de mobiele website parko.be kunnen de bewoners de actuele bezetting van de parkeerplaatsen zien. Zo hebben ze minder zoekverkeer en kunnen ze snel een plekje vinden dichtbij hun woning.”

Blauwe parkeervakken voor mensen met een handicap, groene vakken voor wie aan shop&go doet. En nu gele vakken voor bewoners. “Ik had misschien wel graag rood gebruikt maar ook in Middelkerke gebruiken ze geel”, zegt Weydts. “Het zou inderdaad goed zijn dat er in het verkeersreglement éénvormigheid komt in het gebruik van kleuren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen