EPA
Volledig scherm
© EPA

Spanje laat betwiste kunstwerken verwijderen uit Catalaans museum

De politie in Catalonië verwijdert op vraag van de Spaanse autoriteiten middeleeuwse kunstwerken die illegaal verkocht zouden zijn door nonnen uit de naburige regio Aragon. De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont veroordeelt de "plundering" van Catalonië.

14 reacties

  • Erik Claessens

    6 jaar geleden
    En de EU kijkt nogmaals werkloos toe?
  • jo callebaut

    6 jaar geleden
    Wat Rosa bedoelde was dat het eigenlijk een politieke zet is van Madrid om die kunstschat weg te halen bij de Catalaanse gemeenschap (Catalonië heeft er ook voor betaald destijds !) gezien er in andere Spaanse musea meerdere andere werken van dezelfde aard waren die ze konden gebruiken ! Dus diefstal van waardevol erfgoed door de Spaanse regering op de kap van de Catalaanse gemeenschap ! Waarvan akte.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    De rechter besliste niet "onlangs" over de teruggave maar wel 2 jaar geleden.De teruggave werd steeds geweigerd.Of het nu een juiste zaak is, in het licht van de komende verkiezingen,om de teruggave NU te doen is een andere zaak.!Het ganse geval heeft niets met dictatuur te maken zoals sommige populisten beweren.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    spanje heeft overschot van gelijk dit waren en is nog steeds eigendom van de spaanse overheid en als zij toch willen afscheiden van spanje hebben ze daar geen recht op
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    groot gelijk dit is spaans bezitting dus als ze onafhankelijkheid willen moeten ze dit maar aan de spaanse overheid geven