De beelden van een uitgemergelde ijsbeer gingen de wereld rond.
Volledig scherm
De beelden van een uitgemergelde ijsbeer gingen de wereld rond. © Screenshot National Geographic

Stierf deze uitgemergelde ijsbeer echt door de klimaatverandering? Wellicht niet

U zag hem de voorbije dagen wellicht passeren op de sociale media, de hartverscheurende video van een uitgemergelde ijsbeer. De schuld van de klimaatverandering, riepen velen. Maar die stelling wordt nu steeds meer in twijfel getrokken.

25 reacties

  • Christina Van Dyck

    6 jaar geleden
    Het kan zijn dat deze beer sterft van ouderdom, maar hem zo laten lijden vind ik onmenselijk. Geef hem ofwel te eten ofwel een euthanasie, maar hem wat zitten filmen in zijn lijdensweg is afschuwelijk wreedaardig.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Beren en andere dieren veranderen door omgevingstemperatuur van vacht en bij standaard voedingschaarste ook van voeding. Kijk naar onze zeemeeuw, die helemaal geen zeemeeuw genoemd mag worden. Groot gedeelte van dit ras leeft van wormen en ander afvak, klein gedeelte doet zich nog tegoed aan vis. In Europa althans.
  • Nonkel alfredo Alfredo

    6 jaar geleden
    Ik denk dat het in deze video meer gaat over de opwarming van de aarde, men moet er van bewust worden dat deze nog steeds aan de gang is. Het heeft geen belang of dit fake is of echt, het gaat om de boodschap.
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Niet de eerste fake foto van ijsberen. Herinner je je dat beeld van een ijsbeer op een slinkende ijsschots? Net alsof die niet kunnen zwemmen. Onze jongste dochter, een helikopter pilote, was jaren geleden werkzaam in het Noorden van Alaska. Daar hebben ze een ijsbeer gespot en gevolgd die ruim 500 km zwom om het vasteland te bereiken. Het zijn uitstekende zwemmers en ze zullen enkel verdrinken door een zware storm.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    dat de klimaatsverandering door de mens komt wil ik nog wel geloven , maar dat de mens dat ongedaan kan maken? wie denkt die domme mens wel dat hij is ? god of wat ?