Sommige rijscholen al volgeboekt tot einde van het jaar door strengere rijopleiding

© Christophe Van Couteren

De nieuwe, strengere rijopleiding - vanaf juni 2017 - zorgt voor een toename van de studentenaantallen bij de rijscholen. “Een rush op de rijscholen is veel gezegd, maar er is wel een toename merkbaar. Sommige rijscholen melden zelfs dat ze tot het einde van dit jaar al volgeboekt zijn”, zegt Jeroen Smeesters, woordvoerder van Federdrive, dat erkende rijscholen en opleidingscentra verenigt.

Bij VAB-rijschool zorgt de hervorming van de rijopleiding eveneens voor een toename. “We stellen inderdaad vast dat behoorlijk wat mensen het rijbewijs nog willen halen voor de nieuwe regeling van start gaat”, zegt VAB-woordvoerster Joni Junes. “VAB-Rijschool heeft hier echter al op ingespeeld, door dit jaar extra capaciteit aan lesuren te creëren van iets meer dan 5 procent.” Zo werden onder meer extra lesgevers aangenomen en werken “bestaande” lesgevers meer lesuren.

“Die 5 procent extra capaciteit is ook meteen ‘weg’“, aldus Junes. “Bij VAB-Rijschool heeft de hervorming dus geen gevolg qua wachttijden om je lesuren te boeken, maar we hebben wel meer aanvragen en ook meer klanten.”

Eind vorige maand liet Federdrive nog weten dat de rijschoolsector vandaag minstens 250 lesgevers te weinig heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen