Sebastian Kurz, leider van de Oostenrijkse conservatieven.
Volledig scherm
Sebastian Kurz, leider van de Oostenrijkse conservatieven. © REUTERS

Oostenrijkse conservatieven en rechtspopulisten bereiken akkoord over regeringsvorming

oostenrijkIn Oostenrijk hebben de conservatieve ÖVP en de rechtspopulistische FPÖ een akkoord bereikt om een regering te vormen, zo hebben onderhandelaars na urenlange laatste gesprekken vanavond bekendgemaakt.

25 reacties

  • Peter Van Dam

    6 jaar geleden
    Hop. Allemaal naar Oostenrijk wie dit goed vindt. Enkeltje en geen retour. A ja. Want wie het hier niet aan staat moet opkrassen naar een land waar ze het dan zoveel beter vinden qua ideologie. Gevolgen er wel bijpakken dan. Net zoals IS strijders maar daar blijven waar ze zich zo goed voelden. Zo niet. Aanvaarden dat het hier anders is en normaal doen!
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Volgens de twee Vlaamse main stream mediazenders komt "extreem-rechts" nu mee aan de macht in Oostenrijk. Tja, enigszins begrijpelijk, die fout: de journalisten van die twee nieuwsdiensten denken dat hun links gedachtengoed "het centrum" is.
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    Dus weer een eurokritische regering erbij. Tusk gaat het moeilijk krijgen zijn quota erdoor te rammen
  • Gertjan Vanneste

    6 jaar geleden
    Er is dus toch nog tenminste één land in West-Europa (naast Oost-Europa) waar onze eigen (klein)kinderen nog een toekomst kunnen uitbouwen. Proficiat aan de OVP, conservatief én democratisch. En Beke, heb je jouw zusterpartij al gefeliciteerd?
  • Christina Van Dyck

    6 jaar geleden
    Er zal één en ander veranderen ten goede in Oostenrijk. Kon dit ook maar in België.