© Theo Derkinderen

14-jarig meisje meegesleurd in minibusje, politie houdt schoolomgevingen extra in het oog

Een 14-jarig meisje uit Willebroek is gisteren (maandag) het slachtoffer geworden van een ontvoering. Ze kreeg een zak over haar hoofd en werd meegesleurd in een donker minibusje, maar slaagde erin zichzelf te bevrijden. De lokale politie Mechelen-Willebroek gaat extra toezicht uitoefenen in de schoolomgevingen.

JaTi

Het meisje stapte omstreeks 16.40 uur af van de bus aan het August Van Landeghemplein in Willebroek. Ze wandelde verder naar huis langs de Kapellenboslaan, waar ze zag dat er een donker minibusje aan de kant stond. Even verderop kreeg ze een zak over het hoofd en werd ze in het minibusje getrokken. Het busje vertrok, maar het meisje slaagde erin om zich te bevrijden en uit het voertuig te springen. Dat gebeurde aan de Boomsesteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de Hoeikensstraat. Vandaar wandelde het meisje te voet terug naar huis, waar haar ouders de politie contacteerden.

Het onderzoek is momenteel volop aan de gang. Politie en parket zijn op zoek naar getuigen: mensen die iets van de feiten hebben gezien of die het donker minibusje hebben opgemerkt, of meer gezien hebben op de plaats waar ze uit het busje kon springen. Zij mogen zich melden bij de politie van Mechelen-Willebroek op het nummer 015/464.464.

Extra patrouilles

Naar aanleiding van de ontvoering laat de politiezone Mechelen-Willebroek weten dat ze extra toezicht zal houden in de omgeving van scholen, zowel in burger (anoniem) als door herkenbare patrouilleploegen. “De feiten van maandagavond zijn dermate ernstig dat het onderzoek absolute voorrang krijgt, maar dat we ook op het terrein alle mogelijke middelen inzetten om zulke feiten te verhinderen en deze individuen op te pakken”, zegt burgemeester van Willebroek, Eddy Bevers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER