© CKS

Zo koop je een feestoutfit die je kids kunnen afdragen

Natuurlijk willen je kids in de spotlights staan met hun feestoutfit. Een eenmalige aankoop die na de feestdagen in de kast verdwijnt? Zo koop je een feestoutfit die je kids kunnen afdragen!

cityfashion

Investeer in multifunctionele feestkledingEen feestelijke outfit hoeft echt geen aankoop te zijn die ze slechts één keer per jaar kunnen dragen. Investeer in een aantal feestelijke stukken die geschikt zijn voor het hele jaar! Een tutu, metallic rokje, jurkje met kleine glitters, zwart of geruit hemdje en een kostuumbroek zijn het hele jaar door feestelijk. Een kerstfeest of verjaardag? Met een ‘basic’ feestelijk stuk zit je altijd goed. Als je item te seizoensgebonden is (denk aan opvallende rendiertjes of rode glitters), verkort je de tijd dat je kids dit stuk kunnen dragen.

5 stuks voor je kids die de investering waard zijn

© Lemon Beret

Basics die lang meegaan? Altijd een win-win situatie. Daarom kan het geen kwaad om iets meer geld uit te geven aan bepaalde mode-items voor je kids. Deze stukken zijn alvast de investering waard!

Een goede winterjas en warme sweater

Een degelijke winterjas is altijd dubbel en dik zijn geld waard. Investeer in een basic model, een warme parka bijvoorbeeld, in een neutrale kleur zodat je erop los kan combineren. De ideale winterjas heeft een kap (je weet nooit hoe het weer kan omslaan) en een rits van degelijke kwaliteit.

Een warme sweater kan je kleine spruit altijd gebruiken. Met quote, print of net basic? Een sweater blijft favoriet tijdens koude schooldagen.

Jeans versus jogging

Hét stuk dat in iedereen zijn/haar kast hangt? Jeans! Ook voor kids is het een belangrijke basic die echt niet mag ontbreken. Een jeans die perfect aansluit, de juiste wassing heeft en toch comfortabel zit vraagt nu eenmaal om een investering. Wij vinden ook niet de perfecte jeans in 1-2-3, dus neem de tijd om de juiste jeans te vinden voor je kids.

Playdate of schooluitstap naar de kinderboerderij? Een stijlvolle joggingbroek gaat langer mee dan die printed legging.

De perfecte sneaker

Enorm veelzijdig, comfortabel en trendy? Kies voor een sneaker! De perfecte sneaker ziet er niet alleen tof uit, je kids moeten kunnen spelen zonder pijnlijke voetjes.

Investeer in een model met rubberen neus en zool, dat is slijtvaster. Een stevig hielstuk dat de voet op zijn plaats houdt en een makkelijke sluiting zorgen voor uren speelplezier.

Zo weet je zeker dat je kind de juiste schoenmaat draagt

© BANA&CO

Maar liefst de helft van alle kinderen draagt te grote of te kleine schoenen. Tijd om nieuwe schoenen te kopen voor je kind? Met deze tips kies je altijd de juiste schoenmaat!

De voetjes correct meten

Een vinger in de hiel van de schoen steken of drukken op de teen is niet genoeg als je echt de juiste schoenmaat van je kind wil vinden. Om de juiste schoenmaat te bepalen, moet je de lengte van de voet correct meten.

Zet daarvoor de voet van je oogappel (zonder schoen of sok) op een stuk papier. Teken vervolgens de omtrek van de voet af en meet daarna de afstand tussen het 'hoogste' puntje van de grote teen en de hiel. Meet altijd in millimeters, dat werkt een stuk nauwkeuriger.

De schoen zélf meten

De lengte van het voetje correct afgemeten? Tel er dan nu 12 millimeter bij. Kindervoetjes hebben extra ruimte nodig om comfortabel te kunnen lopen, springen, klimmen…kortom, kind te zijn. Meet altijd de binnenkant van de schoen op in millimeters.

Meestal heb je wel een idee van de schoenmaat van je kind, maar verschillende modellen of materialen kunnen afbreuk doen aan die 12 millimeter extra. Een extra speling van zo’n 5 millimeter is geen probleem. Daar zullen ze snel genoeg ingroeien!

Tip: niet enkel de juiste maat is belangrijk. De pasvorm, materiaalkeuze, sluitingen spelen eveneens een belangrijke rol. Laat je daarom zo goed mogelijk adviseren in de winkel om zeker te zijn dat de schoen perfect past.

Nog meer stevige kinderschoenen? Die vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer