Photo News
Volledig scherm
© Photo News

CM Limburg: personeel mag alleen op CD&V-lijst staan

Wie bij het christelijk ziekenfonds CM in Limburg werkt en wil opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, zou dat in principe enkel op een CD&V-lijst mogen doen. Wie toch voor een andere lokale lijst wil opkomen, zou daar de goedkeuring van de leidinggevende voor moeten krijgen. Maar de nationale CM-leiding fluit de Limburgse afdeling nu terug. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

83 reacties

  • Arthur Tchikaya

    6 jaar geleden
    Inderdaad Jo Bosman, reden waarom ik maar raar of zelden reageer. Hier schrijven de mensen (zelfde geldt voor twitter en andere gelijkaardige kanalen) wat vroeger aan "den toog" werd gezeverd zonder het artikel te hebben gelezen. Maar nu is de toog de wereld geworden.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Zowat iedereen heeft het artikel niet gelezen. Er staat niet dat ze niet op een andere partij mogen stemmen. Er staat enkel dat ze geen kandidaat mogen zijn op een andere kies lijst. Je kan niet op een lijst van niet christelijken gaan staan als je werkt voor een christelijke organisatie. je bent dan tegenstander van je eigen baas of organisatie. U gaat ook niemand in uw bedrijf toestaan die bestuurder is bij de concurrentie .
  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    Het zou nogal onnozel zijn om als werknemer van een mutualiteit of vakbond op een NVA-lijst te staan of om er voor te kiezen, De Wever wil de vakbonden en mutualiteiten afschaffen om nog wat meer geld in te zamelen voor de rijken.
  • Dominique Vandamme

    6 jaar geleden
    Ooit liet een voorganger van Vangheluwe van op de preekstoel een verbod om op de VU te stemmen afkondigen. Dit ligt in dezelfde sfeer. Desmet zijn verbod heeft destijds, zelfs in het toen nog zeer katholieke West-Vlaanderen ook niet geholpen, ik hoop dat het nu ook weer contra productief zal zijn. Wie wenst nu nog op te komen voor de CD&v? Eric Van Rompuy misschien? Wie zal daar nog op stemmen?
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Een instantie om mensen te helpen mag niet politiek gebonden zijn.