Dappere dierenartsen redden gigantische spin die in muizenval verzeilde

Taiwanese dierenartsen werden gefilmd terwijl ze een opmerkelijke patiënt verzorgden: een gigantische jachtkrabspin die per ongeluk in een muizenval was beland. De spin was vast komen te zitten op kleverig papier dat bedoeld was voor muizen en ratten, toen het een kakkerlak wilde vangen. De dierenartsen gebruikten onder andere bloem en plantaardige olie om het beestje te bevrijden en lieten de spin na een grondige poetsbeurt weer vrij in het wild.

pjv

Een bewoner van het Taiwanese arrondissement Nantou had het dier - nog steeds vastgelijmd aan de kleverige, papieren muizenval - binnengebracht in een dierenkliniek waar verpleegsters en artsen onmiddellijk aan de slag gingen om het dier te redden. Volgens de man had hij de val geplaatst om ratten en muizen te vangen, maar had toen plots gezien dat hij per ongelijk iets anders had gevangen. De dierenartsen gingen heel voorzichtig te werk om de acht ledematen van het dier los te maken zonder de spin nog meer te verwonden.

De jachtkrabspin, meer bepaald een bananenspin, voelt zich erg thuis in tropische klimaten, en kan een spanwijdte van wel dertien centimeter bereiken. De dieren zien erg griezelig uit en zijn ook giftig, maar zijn ook erg schuw en vluchten meestal zodra ze in contact komen met mensen. Het zijn graag geziene bosbewoners in de stedelijke gebieden van Taiwan omdat ze erg efficiënt op kakkerlakken jagen, althans als er geen muizenvallen in de buurt zijn.

Dit exemplaar - een volgroeid mannetje - had volgens de artsen door dat hij door hen werd gered en bleef muisstil zitten terwijl ze hem uit zijn benarde situatie bevrijdden. Een van de dierenartsen verklaarde achteraf opgelucht dat de operatie was geslaagd, en gaf ook toe dat ze nog nooit een spin hadden moeten redden. Eens de spin was losgemaakt, gingen de dokters zorgvuldig te werk om alle restjes lijm van de poten van het dier te verwijderen, waarna hij in een nabijgelegen natuurgebied werd vrijgelaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer