Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V).
Volledig scherm
Kamerlid Hendrik Bogaert (CD&V). © BELGA

Hendrik Bogaert pleit voor verbod op grote en zichtbare religieuze tekens, maar wordt teruggefloten door eigen partij CD&V: "Dom voorstel"

Als het van CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert afhangt, moet er een verbod komen op het dragen van "grote en zichtbare religieuze tekens voor religies met meer dan 5 procent aandeel van de bevolking". Dat opvallende pleidooi doet de CD&V'er in een nieuw essay met als titel 'In vrijheid samenleven' dat vandaag werd voorgesteld. CD&V-voorzitter Wouter Beke laat verstaan dat het niet om een CD&V-standpunt gaat.

304 reacties

  • Ingrid Vantroostenberghe

    6 jaar geleden
    Telkens als er eindelijk is positiefs is breken ze het af de losers
  • Phil Bijnens

    6 jaar geleden
    De cd&v gaat haar kiesvereniging toch niet afvallen hendrikske !
  • Lilianne Van Neylen

    6 jaar geleden
    Dat de meeste partijgenoten, met Beke op kop niet eens willen bekijken wat Bogaert voorstelt en waarom, noch een intern debat willen voeren hierover, zegt veel over hun “democratische” leiderschapsstijl en desinteresse om de ondertussen snel veranderende situatie op dat vlak onder de loep te nemen en up-to-date te blijven.
  • Steve Renard

    6 jaar geleden
    Mijnheer Bogaert U hebt groot gelijk maar een deel politiekers verraden nog liever eigen volk dan te beseffen dat gaat leiden tot een opstand tegen diegenen die onze waarden kapot maken
  • Nele De spiegeleer

    6 jaar geleden
    Zo kennen we ze.