MAARTEN/PHOTONEWS
Volledig scherm
© MAARTEN/PHOTONEWS

"België kan tot miljard euro Europese landbouwsteun verliezen"

Door de vermindering van de Europese budgetten, met name door de brexit, zou België tussen de 360 miljoen euro en 1 miljard euro aan Europese landbouwsteun kunnen verliezen. Dat blijkt uit twee scenario's die het Directoraat-generaal Landbouw en plattelandsontwikkeling (DG AGRI) van de Europese Commissie heeft uitgerekend. Dat schrijft Le Soir.

13 reacties

  • Willy Scholaart

    6 jaar geleden
    nu komt de aap uit de mauw, de britten waren een van de hoofdsponsers van dat EU gedrocht en dat ze alle middelen gebruiken om de brexit ongedaan te maken bende huihelaars.
  • lut vanhyfte

    6 jaar geleden
    Álle subsidies aan zelfstandigen/bedrijven moesten allang afgeschaft zijn wegens puur discriminatie tegenover anderen die daar niet mogen van profiteren. Eveneens riante staatsweddes voor bedienaars der 'ere'diensten van godsdiensten die geen vrouwen toelaten tot het ambt, omdat zulks onze Grondwettelijke gelijkwaardigheid verkracht.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Men kan veel proberen uit te leggen, maar dit is toch een drogreden! Bij de Brexit zullen de subsidies voor de UK vrij net komen, die kunnen dan herverdeeld worden onder de andere EU landen. Niet omgekeerd zoals ze uitleggen; met een lid dat wegvalt gaan de subsidies naar beneden. Als ze echter geld zoeken, kunnen ze het net als in België in de EU parlement gaan zoeken!
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Dus Brittannië hield de boeren in België in leven via de subsidies ?
  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Er zijn te veel van die bedrijven die enkel leven door deze subsidie en anders al lang failliet zouden zijn .