Een impressie van Oumuamua.
Volledig scherm
Een impressie van Oumuamua. © AFP

Wetenschappers verbaasd: eerste ruimte-object dat ons zonnestelsel bezoekt bevat mogelijk 'buitenaards ijs'

De eerste waargenomen bezoeker van buiten ons zonnestelsel is gehuld in een vreemd organisch jasje met daaronder mogelijk ijs. Oumuamua stelt wetenschappers al voor een raadsel sinds het object in oktober voor het eerst werd opgemerkt terwijl het met grote snelheid voorbij de aarde vloog. Nu wetenschappers stilaan meer ontdekken over het object, blijkt pas hoe vreemd het echt is.

36 reacties

  • Marc Wouters

    6 jaar geleden
    We zijn niet gemaakt om alles te begrijpen. We komen voort van de eerste mensen die op de Serengeti de juiste instincten moesten hebben om te overleven, niet om kwantummechanica te begrijpen. Maar wat niet volgens menselijke logica te begrijpen is kan wel bewezen en onderzocht worden. Het één sluit het ander niet uit.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Er zijn ontelbare van zulke Rotsen en stenen in het Universum . Niks speciaals ! Er zijn meer dan 300 miljard sterren stelsels in het zichtbare Universum dus alleen zijn we nooit ! We zijn niet Uniek of speciaal , maar de mens met zijn grootheidswaanzin en ego Denkt van wel ! We zijn nog steeds een Dom wezen dat nog heel veel moet leren vooral onze Moraliteit en Ethiek !
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Als tijd en ruimte oneindig zijn dan is alles mogelijk. De vraag is of we dat met ons beperkt brein kunnen begrijpen aangezien voor ons alles grenzen heeft. Dat ze daar eens een studie over maken. Maar stapje voor stapje komen we wel meer te weten over het heelal, dat is ook al iets.
  • Polyvalent

    6 jaar geleden
    Ziet ge wel dat ik al die jaren al gelijk had zie :-)
  • amir alispago

    6 jaar geleden
    Buitenaards ijs ??? Niets speciaal. Moest er niet buiten galactisch ijs staan ?